Geaccrediteerde nascholing
Menu

Over Psyfar

Psyfar is een onafhankelijk, ongesponsord kenniscentrum over psychofarmacologie. Psyfar is bestemd voor psychiaters, ziekenhuisapothekers, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten GGZ en andere voorschrijvers van psychofarmaca, zoals huisartsen.

Psyfar is in 2006 opgezet als nascholingstijdschrift met online kennistoetsen en is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerd merk dat ongesponsorde e-learning, masterclasses, cursussen, themadagen, congressen en vele andere uitgaven ontwikkelt, volledig gericht op uw klinische praktijk. Bij de ontwikkeling van onze nascholing werken wij samen met de beste redacteuren, auteurs, sprekers en docenten in de psychiatrie die hun sporen in de wetenschap en praktijk hebben verdiend. Zij vormen de motor achter het succes van de afgelopen jaren. Inmiddels maken ook een jaarlijks terugkerend Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie, cursussen, masterclasses en het online kenniscentrum www.psyfar.nl succesvol onderdeel uit van ons kenniscentrum. En onze ambitie reikt verder: wij zullen ons aanbod continu vergroten met onderdelen die er op zijn gericht om de professional optimaal te ondersteunen.

De hoofdredacteur over Psyfar: 

“Zowel psychofarmaca als de patiënten aan wie ze worden voorgeschreven, zijn vaak complex. Ik merk daardoor dat er onder voorschrijvers een grote behoefte bestaat aan praktisch bruikbare kennis. Psyfar geeft invulling aan deze vraag met de vertaalslag van theorie naar praktijk. Hoe vertaal je richtlijnen, die vooral geschikt zijn voor populaties, naar een individuele patiënt? Waar houd je rekening mee en waar baseer je de keuze tussen psychofarmaca op?  

Als hoofdredacteur van Psyfar zijn dat de vragen waarop ik antwoord wil geven, samen met een bevlogen team van redacteuren voor het nascholingstijdschrift én met een enthousiast team van docenten voor de bijeenkomsten. We doen dat bovendien volledig ongesponsord en dus onafhankelijk van de farmaceutische industrie.   

De kers op de taart is voor mij persoonlijk de Psyfar rubriek Vraag & antwoord. Hierin worden jaarlijks ca. 700 vragen gesteld over o.a. bijwerkingen en het kiezen van middelen op basis van comorbiditeiten. Tevens een waardevolle databank, ook voor mij. Ik durf wel te stellen dat je met een abonnement op Psyfar en het zo nu en dan volgen van de cursussen, themadagen en masterclasses,  als professional voldoende bijblijft op het gebied van de psychofarmacologie. Het levert bovendien ook nog eens een ruimte hoeveelheid nascholingspunten op; wat wil je nog meer?”  

Dr. Arne Risselada (ziekenhuisapotheker-epidemioloog-klinisch farmacoloog)
Hoofdredacteur en wetenschappelijk directeur van Psyfar