Geaccrediteerde nascholing
Menu

'We moeten geen nationale afbouwangst oproepen of prediken'

Interview met Eric Ruhé, psychiater en onderzoeker in het Radboudumc Nijmegen

Door op 03-03-2020

Dr. H.G. (Eric) Ruhé is klinisch epidemioloog en psychiater, en werkt op de Medisch Psychiatrische Unit van het Radboudumc en als hoofdonderzoeker bij het Donders Centrum. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van therapieresistente depressieve stoornissen. Hij is met name geïnteresseerd in de onderliggende mechanismen van affectieve stoornissen, de neurobiologische factoren van therapieresistentie bij depressie, maar ook in de neurobiologie van het recidiveren van depressie. In zijn onderzoek gebruikt hij neuro-imagingtechnieken (PET/SPECT en MRI) en neuropsychologische tests om de kwetsbaarheid voor therapieresistentie en recidivering te identificeren.

Ruhé promoveerde in 2008 in Amsterdam, waar hij staflid was in het amc. Hij combineerde daarna zijn klinische werkzaamheden met onderzoek in het umc Groningen, waarna hij als honorair Senior Research Fellow aan de Universiteit van Oxford een basis legde voor zijn huidige onderzoekswerkzaamheden in het Radboudumc.

Als onderzoeker ontving Ruhé verschillende prestigieuze (inter)-nationale subsidies van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ, ZonMw, de Hersenstichting en EU Horizon 2020.

Eric Ruhé is lid van de executive board van de International Society of Affective Disorder (ISAD) en heeft zitting in wetenschappelijke commissies
van diverse nationale en internationale conferenties.

Hij doceert regelmatig op nationaal en internationaal niveau.

Log nu in om het volledige artikel te bekijken of om te reageren.

Abonneren

Informatie over dit artikel

Thema Interview
Publicatie 3 maart 2020
Editie Psyfar - Jaargang 15 - editie 1 - 2020 | nummer 1