Geaccrediteerde nascholing
Menu

Prof. dr. W. (Wiepke) Cahn

Prof. dr. W. (Wiepke) Cahn is hoogleraar Lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen aan de Universiteit Utrecht en hoofd onderzoek van het Zorgprogramma Lijf & Leven, een samenwerking tussen UMC Utrecht en Altrecht. Lijf & Leven is een interprofessioneel programma waarin zorg, onderzoek en onderwijs vanaf het begin geïntegreerd zijn. Dit programma ontwikkelt, samen met alle betrokken disciplines, richtlijnen, zorgstandaarden en interventies voor de screening en behandeling van lichamelijke problemen bij (ernstige) psychiatrische aandoeningen.

Na het behalen van haar artsexamen in 1991 volgde Wiepke Cahn de opleiding tot psychiater in Londen (Guy's en St. Thomas's Hospitals) en in het UMC Utrecht. In juni 2003 promoveerde zij op het proefschrift Brain morphology during the early course of schizophrenia.

Van 2000 tot 2012 was zij medisch hoofd van de zorglijn psychotische stoornissen. In 2016 werd zij benoemd tot hoogleraar Lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoening aan de Universiteit Utrecht. 

Wiepke Cahn is vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en bestuurslid van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ. In september 2017 verscheen haar boek Focus op familie bij de behandeling van psychiatrische problematiek.