Geaccrediteerde nascholing
Menu

prof. dr. P.N. (Peter) van Harten

prof. dr. Peter van Harten is bijzonder hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Maastricht en tevens hoofd van het wetenschappelijk onderzoek bij GGz Centraal. Hij werkt als psychiater bij het Symfora Meander Centrum voor Psychiatrie in Amersfoort en heeft daar een landelijke second opinion poli voor bewegingsstoornissen in de psychiatrie (www.bewegingsstoornissendoormedicijnen.nl). 

Hij was van 2003 tot 2014 hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Psychiatrie. Hij promoveerde in 1998 in Utrecht bij prof. dr. R.S. Kahn en prof dr. J.M. van Ree op een proefschrift over bewegingsstoornissen bij psychiatrische patiënten. 

Hij werkte van 1990 tot 1995 op Curaçao als psychiater in Klinika Capriles.
Hij is auteur van drie monografieën over bewegingsstoornissen en publiceert zowel nationaal als internationaal onder meer over de epidemiologie en klinische aspecten van bewegingsstoornissen.

Hij geeft landelijke workshops over: 'Bewegingsstoornissen in de psychiatrie' en andere onderwerpen. Vanuit zijn elfjarig hoofdredacteurschap van het Tijdschrift voor Psychiatrie heeft hij een cursus 'Schrijf een wetenschappelijk artikel!' ontwikkeld.