Geaccrediteerde nascholing
Menu

Melick, E.J.M. van

Els van Melick (1956) ging na haar opleiding tot internist in 1987 werken op de afdeling geriatrie van het toenmalige psychiatrisch ziekenhuis Rosenburg te Den Haag. In 1996 werd ze overgeschreven in het specialistenregister klinische geriatrie en werd ze opleider voor het jaar psychogeriatrie in de opleiding tot klinisch geriater in Rosenburg. Na de fusie met PC Bloemendaal tot uiteindelijk Psycho Medisch Centrum Parnassia bleef ze werkzaam op de afdeling geriatrie en was ze plaatsvervangend opleider.
Sedert augustus 2009 is ze als klinisch geriater werkzaam in het Havenziekenhuis te Rotterdam. De klinisch geriaters in het Havenziekenhuis vormen een vakgroep met de klinisch geriaters in het Erasmus MC.
 
Els van Melick heeft als aandachtsgebied farmacologie bij ouderen i.h.b. psychofarmaca. Ze is vele jaren voorzitter geweest van de geneesmiddelencommissie in
Rosenburg en later lid van de geneesmiddelcommissie in Parnassia. Vanaf de oprichting in 1997 tot 2008 is ze lid geweest van de Werkgroep Klinische Gerontofaramcologie van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), momenteel is ze slapend lid met aandachtsgebied lithium.
In 2004 is ze gestart met een promotieonderzoek: Bijwerkingen van langdurig lithiumgebruik bij ouderen. Promotor Prof.Toine Egberts, klinisch farmacoloog en farmacoepidemioloog,
co-promotor dr I.Wilting, ziekenhuisapotheker, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Bètafaculteit, Farmaco-epidemiologie en farmacotherapie.