Geaccrediteerde nascholing
Menu

Dr. R.M. (Rob) Kok,

Rob Kok werkt sinds 2008 als ouderenpsychiater bij Parnassia, Den Haag. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding tot ouderenpsychiater en voor het wetenschappelijk onderzoek bij ouderen in Parnassia. Hij promoveerde in 2008 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift 'Treatment of late life depression, towards a better prognosis'. Sinds eind 2008 is hij tevens epidemioloog B.

Hij publiceert regelmatig in tijdschriften of boeken over m.n. depressie, psychosen en alcoholverslaving bij ouderen, alsmede over ECT en over gedragsstoornissen bij dementie. Hij schreef mee aan diverse richtlijnen en was voorzitter van de werkgroep ‘addendum ouderen’ van de landelijke Multidisciplinaire Richtlijn Depressie.

Rob Kok is bestuurslid geweest van de sectie/afdeling Ouderenpsychiatrie van de NVvP, van de ledenraad van de NVvP, het Concilium Psychiatricum en de visitatiecommissie, en is nu voorzitter van de commissie medicatiebeleid van de NVvP. Tevens is hij lid van de wetenschappelijke adviesraad van het Geneesmiddelen Bulletin.

Artikelen van deze auteur