Geaccrediteerde nascholing
Menu

Webinar 'Stoppen met antidepressiva' gemist? Bekijk nu de gratis replay!

24 februari 2022 Geen reacties

Psyfar organiseerde op dinsdag 3 februari 2022 in samenwerking met de OPERA studie het gratis webinar 'Stoppen met antidepressiva'. Ruim 1000 deelnemers volgden live deze nascholing. 

Heb je dit webinar gemist en/of wil je dit webinar gratis terugkijken? Ga dan naar deze inschrijfpagina en vul je gegevens in! Je schrijft je dan ook meteen in voor de nieuwsbrief van Psyfar. We sturen je daarna direct door naar de pagina met de on demand versie van het webinar! 

Ja, ik wil 'stoppen met antidepressiva' terugkijken!


Meer informatie over het webinar

In Nederland gebruiken ruim 150.000 mensen met een depressie langer dan een jaar antidepressiva. Alleen zitten er aan het langdurig slikken van antidepressiva ook nadelen zoals bijwerkingen. Daarom is het van belang om op tijd af te bouwen als dit mogelijk is, maar wanneer begint u met afbouwen en wat voor gevolgen heeft dit voor de patiënt? 

Tijdens het webinar van 3 februari kwamen diverse experts aan bod die hier via de OPERA studie onderzoek naar doen:

  • dr. Eric Ruhé (OPERA) vertelt over wat we op dit moment weten over het moment van afbouwen en wie er kan afbouwen.
  • Op de vraag hoe u kunt afbouwen geeft prof.dr. Christiaan Vinkers (TEMPO) antwoord
  • Dr. Suzanne Ligthart (huisarts) vertelt hoe dat werkt in de huisartsenpraktijk.
  • Daarnaast komen de ervaringen vanuit de apotheek aan bod door dr. Pierre Bet (ziekenhuisapotheker).
  • En tot slot is er tijd voor het patiëntenperspectief waar Sijbrand van der Tang, MSc (ervaringsdeskundige) over zal vertellen. 

cursusaanbod_1200_x_350_px.png


Na het webinar van 3 februari volgen vijf regiowebinars met een kleinere opzet. De regio's zijn: Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen en Nijmegen. De data voor de vervolgwebinars worden later op deze website van Psyfar en via de nieuwsbrief bekend gemaakt. Verder nascholen over stoppen met antidepressiva?

In de vierde 2021-editie van Psyfar (kenniscentrum voor psychiaters en apothekers) en de vierde 2021-editie van PiL Nascholing (kenniscentrum voor huisartsen en apothekers) verschijnt het geaccrediteerde nascholingsartikel 'Stoppen met antidepressiva: stand van zaken en het multidisciplinair perspectief'.

Het artikel is geschreven door de recent opgerichte multidisciplinaire Klankbordgroep Afbouwen Antidepressiva. Deze nascholing biedt u een praktisch overzicht van de stand van zaken op het vlak van het afbouwen en stoppen met antidepressiva. Hierbij worden ook de verschillende perspectieven vanuit de blik van de patiënt (en patiëntenverenigingen), huisarts, apotheker en psychiater belicht.

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren