Geaccrediteerde nascholing
Menu

Schrijf u in voor de vijftiende editie van het Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie!

29 juni 2021 Geen reacties

Na veertien succesvolle edities van het Nationaal Congres Farmacotherapie in de psychiatrie, is dit praktijkgerichte congres terug op donderdag 7 oktober 2021. We nodigen u graag uit voor dé jaarlijkse update voor voorschrijvers van psychofarmaca. U kunt zowel online als op locatie deelnemen aan deze dag.

Het Nationaal Congres Farmacotherapie in de psychiatrie is in Nederland en België al vele jaren een begrip bij psychiaters, apothekers, specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen. Dit jaar organiseren we op donderdag 7 oktober dit exclusief op farmacotherapie in de psychiatrie gerichte congres voor de vijftiende keer. Schrijf u nu in!

Om de veiligheid van de deelnemers en sprekers te waarborgen, hebben we ervoor gekozen om deze dag zowel online (via livestream en Zoom) als op locatie (Theater Buitensoos in Zwolle) plaats te laten vinden.

Programma
Farmacotherapie in de psychiatrie brengt u in drie plenaire sessies en twee interactieve workshoprondes op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de psychofarmacologie van het afgelopen jaar. De sprekers en workshopleiders zijn zonder uitzondering professionals die een herkenbare brug slaan tussen de theorie en uw dagelijkse praktijk. 

Plenaire lezingen
Tijdens de eerste plenaire sessie spreekt Saskia Zieck, MSc, over de invloed van bariatrische chirurgie op de farmacokinetiek van psychofarmaca. Door deze anatomische aanpassing verandert niet alleen de farmacokinetiek van geneesmiddelen, maar ook de opnamecapaciteit van vitamines en mineralen. De belangrijkste deficiënties die kunnen ontstaan en de achtergrond hiervan zullen worden toegelicht.

Prof. dr. Eric Vermetten heeft het in de tweede plenaire sessie over de behandeling van PTSS, met de focus op psychedelica. Er is toenemend wetenschappelijke en klinische belangstelling voor bekende psychoactieve middelen als MDMA, ketamine, psilocybine en LSD. Veranderingen in de zelfervaring, emotionele verwerking en sociale cognitie kunnen bijdragen aan de mogelijke therapeutische effecten van psychedelica bij PTSS. Vermetten bespreekt de stand van zaken.

En wat te doen met therapieresistente depressies? Dr. Eric Ruhé geeft hier antwoord op tijdens de derde plenaire sessie. In de lezing wordt besproken waarom ‘moeilijk behandelbare depressie’ een betere term is en hoe we dit kunnen definiëren. Er wordt stilgestaan bij de theoretische verklaringsmodellen, waarna diverse alternatieve behandelstrategieën worden besproken.

Interactieve workshops
Voor de twee interactieve workshoprondes kunt u kiezen uit 6 of 7 verschillende workshops:

  • Interpretatie van laboratoriumuitslagen (let op: alleen op locatie) - Niels Jonker
  • Behandeling van seksuele stoornissen - Erna Beers
  • De behandeling van afhankelijkheid van stimulantia, met stimulantia - Glenn Dumont
  • Bloedspiegelbepalingen bij psychofarmaca - Arne Risselada
  • Kernpunten uit de Richtlijn voor het gebruik van Clozapine - Selene Bond-Veerman
  • Behandeling van borderline persoonlijkheidsstoornissen bij kinderen en adolescenten - Kim van Slobbe-Maijer
  • Psychofarmaca in de 1e lijn: dilemma’s en oplossingen - Valérie Meijvis

Vroegboekactie: feestelijk cadeau bij inschrijving vóór 1 augustus 
Omdat we dit jaar een jubileum-editie van het congres organiseren, hebben we een bijzondere vroegboekactie voor u bedacht. Indien u zich vóór 1 augustus 2021 inschrijft, ontvangt u het boek 'De alles-arts' t.w.v. € 79,50 cadeau. Een praktisch, bruikbaar overzicht en must-read voor medisch en verpleegkundig specialisten, aldus De Jonge Psychiater

Het programma. praktische informatie en inschrijven
Voor het volledige programma, de praktische informatie en inschrijving kiest u hieronder eerst hoe u aan het congres zou willen deelnemen:

Bekijk het programma van/inschrijven voor het congres op locatie: klik hier
Bekijk het programma van/inschrijven voor het online congres: klik hier

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar evenementen@prelum.nl!


Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren