Geaccrediteerde nascholing
Menu

Leefstijl in de GGZ: wat kunt u leren van leefstijlinterventies in de huisartsenpraktijk?

7 januari 2021 Geen reacties

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op zowel de lichamelijke als de psychische gezondheid van psychiatrisch patiënten, en kan er zelfs voor zorgen dat er minder medicatie nodig is. 

Dat weten is één, maar uw patiënten helpen daadwerkelijk gezonder te leven: hoe doet u dat in de praktijk? Patiënten alleen adviseren over minder eten en meer bewegen volstaat niet. 

Prelum (de uitgever van Psyfar) en GGZ Centraal organiseren daarom een aantal vakinhoudelijke en geaccrediteerde webinars rondom het thema 'Leefstijl in de GGZ', speciaal voor GGZ-behandelaren. Deze webinars zijn het online vervolg op het congres 'Leefstijl in de GGZ: Hoe? Zo!' dat plaatsvond in maart 2020 in Amersfoort. Aan de hand van up-to-date kennis uit wetenschap en praktijk,en (ook uw!) ervaringen, gaan we in op het onderwerp 'leefstijl in de ggz'.  

Het eerstvolgende webinar (getiteld 'Leefstijl in de huisartsenpraktijk: wat kan de GGZ daarvan leren?') vindt plaats op dinsdag 26 januari (van 19.00 tot 20.30 uur). De presentatie wordt verzorgd door huisartsen Francoise Langens en Tamara de Weijer. Psychiater prof.dr. Peter van Harten neemt de rol van moderator voor zijn rekening en zal zorgen voor de vertaalslag naar de GGZ. 

Na afloop van dit webinar: 

  • kun je klinische relevante leefstijlinterventies toepassen zowel in de huisartsenpraktijk als in de GGZ-instelling bij de psychiatrische patiënt;
  • ben je je bewust dat een gezonde leefstijl vaak leidt tot minder gebruik van medicatie en dat dit weer ten goede komt aan gezonde leefstijl;
  • kun je werken met de nieuwe definitie van gezondheid volgens het model van de positieve gezondheid en ben je bekend met het Leefstijlroer;
  • ben je op de hoogte van de samenwerkingsmogelijkheden rondom leefstijl;
  • weet je waar je up-to-date, wetenschappelijk onderbouwde informatie kunt vinden over leefstijlinterventies betreffende voeding, beweging, stoppen met roken, alcohol, slapen en ontspanning.

Abonnees van Psyfar (en andere titels van Prelum) krijgen een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs.
Meer informatie en de inschrijflink vindt u op deze webpagina

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren