Geaccrediteerde nascholing
Menu

Hoe plukken uw patiënten de waardevolle vruchten van een gezonde leefstijl?

7 december 2020 Geen reacties

Leefstijl speelt een belangrijke rol in de slechtere gezondheidstoestand van mensen met een psychiatrische aandoening, vergeleken met de algemene bevolking. Een interactie aan verschillende factoren maakt het een uitdaging om hierin verandering te brengen.

Hoewel leefstijlinterventies zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid kunnen verbeteren (of achteruitgang hierin voorkomen), zijn ze nog geen vast onderdeel van de behandeling en begeleiding. Hoe zit dat precies? En wat kunnen of moeten we eraan doen?

Prelum (de uitgever van Psyfar) en GGZ Centraal organiseren daarom een aantal vakinhoudelijke en geaccrediteerde webinars rondom het thema 'Leefstijl in de GGZ', speciaal voor GGZ-behandelaren. Deze webinars zijn het online vervolg op het congres 'Leefstijl in de GGZ: Hoe? Zo!' dat plaatsvond in maart 2020 in Amersfoort. Aan de hand van up-to-date kennis uit wetenschap en praktijk,en (ook uw!) ervaringen, gaan we in op het onderwerp 'leefstijl in de ggz'.  

In het eerste webinar (getiteld 'Hordelopen: uitdagingen van leefstijlinterventies in de praktijk') op dinsdag 8 december (van 19.00 tot 20.30 uur) zal dr. Jeroen Deenik (psychomotorisch therapeut, gezondheidspsycholoog, epidemioloog en onderzoeker bij GGZ Centraal) de presentatie verzorgen. Psychiater prof.dr. Peter van Harten neemt de rol van moderator voor zijn rekening. 

Na afloop van dit webinar: 

  • Ben je opgefrist/geïnformeerd over het belang van een gezonde leefstijl voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid;
     
  • Heb je inzicht in factoren die een rol spelen in de uitdaging om leefstijl te verbeteren en hoe dit verband houdt met de gezondheid;
     
  • Weet je wat de effecten van leefstijlinterventies kunnen zijn en waarom ze wel/niet werken (belangrijke factoren voor succes).

Abonnees van Psyfar (en andere titels van Prelum) krijgen een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs.
Meer informatie en de inschrijflink vindt u op deze webpagina

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren