Geaccrediteerde nascholing
Menu

Dr. Peter Moleman Penning 2020: Nomineer nu uw publicatie of die van een collega!

20 juli 2020 Geen reacties

Wie wint de Dr. Peter Moleman Penning 2020?

Op donderdag 8 oktober 2020 wordt voor de vierde keer de ‘Dr. Peter Moleman Penning’ uitgereikt, tijdens het Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie.

Wilt u een artikel van uzelf of van een collega nomineren en voldoet deze aan de inhoudelijke eisen? En is dit artikel geschreven in de periode tussen juli 2018 en juli 2020? Stuur deze dan in via redactie@psyfar.nl o.v.v. ‘Inzending dr. Peter Moleman Penning 2020’. De uiterste inzenddatum voor nominatie is vrijdag 14 augustus om 12:00 uur.

Na de inzendperiode buigt een jury bestaande uit Nederlandse wetenschappers en behandelaren in de psychiatrie zich over de artikelen. De jury beoordeelt de inzendingen op een drietal criteria:

  1. De methodologische kwaliteit;
  2. De mate waarin het artikel innovatief is;
  3. De mate waarin het artikel praktisch relevant is.

Bekendmaking shortlist
In september zal de jury bekendmaken welke inzendingen kans maken op de Dr. Peter Moleman Penning. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie op 8 oktober in Theater Buitensoos te Zwolle.

Over de Peter Moleman Penning
Sinds 2014 reikt Psyfar, kenniscentrum over psychofarmacologie, om de twee jaar de Dr. Peter Moleman Penning uit. De penning is een onderscheiding voor de auteur van de beste nationale of internationale publicatie op het gebied van psychofarmacologie. De auteur van het prijswinnende artikel wint naast de penning ook een geldprijs van €2500,-.

Eerdere prijswinnaars zijn:

2018: Mark van den Boorgaard met zijn artikel Effect of Haloperidol on Survival among Critically ill Adults with a High Risk of Delirium: The REDUCE Randomized Clinical Trial.

2016: Mevrouw Nuijten met haar artikel Sustained-release dexamfetamine in the treatment of chronic cocaine-dependent patients on heroin-assisted treatment: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial.

2014: dr. Lex Wuldering met zijn artikel Recovery in Remitted First-Episode Psychosis at 7 Years of Follow-up of an Early Dose Reduction/Discontinuation or Maintenance Treatment Strategy.

Meer informatie over de Peter Moleman Penning vindt u op deze pagina.
Wilt u meer weten over of zich inschrijven voor het Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie? Klik dan hier!

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren