Geaccrediteerde nascholing
Menu

Webinar 'Stoppen met antidepressiva' Replay

Psyfar organiseerde op dinsdag 3 februari 2022 in samenwerking met de onderzoekers van de OPERA studie het gratis webinar 'Stoppen met antidepressiva. Bekijk hier de replay van het webinar! 


N.B. Het is niet mogelijk om accreditatiepunten te verkrijgen na het kijken van de on-demand versie van dit webinar.


Meer informatie over dit webinar

In Nederland gebruiken ruim 150.000 mensen met een depressie langer dan een jaar antidepressiva. Alleen zitten er aan het langdurig slikken van antidepressiva ook nadelen zoals bijwerkingen. Daarom is het van belang om op tijd af te bouwen als dit mogelijk is, maar wanneer begint u met afbouwen en wat voor gevolgen heeft dit voor de patiënt? 

Tijdens dit eerste webinar komen diverse experts aan bod die hier via de OPERA studie onderzoek naar doen:

  • dr. Eric Ruhé (OPERA) vertelt over wat we op dit moment weten over het moment van afbouwen en wie er kan afbouwen.
  • Op de vraag hoe u kunt afbouwen geeft prof.dr. Christiaan Vinkers (TEMPO) antwoord
  • Dr. Suzanne Ligthart (huisarts) vertelt hoe dat werkt in de huisartsenpraktijk.
  • Daarnaast komen de ervaringen vanuit de apotheek aan bod door dr. Pierre Bet (ziekenhuisapotheker).
  • En tot slot is er tijd voor het patiëntenperspectief waar Sijbrand van der Tang, MSc (ervaringsdeskundige) over zal vertellen.

Na dit webinar van 3 februari volgen in 2022 vijf regiowebinars met een kleinere opzet. De regio's zijn: Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen en Nijmegen. De data voor de vervolgwebinars worden later op deze website van Psyfar en via de nieuwsbrief bekend gemaakt. 


Over Psyfar: praktische nascholing over psychofarmacologie

psyfar_nieuwe_vormgeving_2017_2018.png

Psyfar is een onafhankelijk kenniscentrum en ongesponsorde nascholingsformule over psychofarmacologie, speciaal voor psychiaters (en psychiaters in opleiding) en (ziekenhuis)apothekers.

Het nascholingstijdschrift van Psyfar verschijnt vier keer per jaar en wordt samengesteld door een onafhankelijke vakredactie met prominente psychiaters, farmacologen en apothekers, die de nieuwe wetenschappelijke kennis vakkundig vertaalt naar de Nederlandse praktijk.Accreditatie voor de nascholingsmodules wordt aangevraagd voor 16 punten per jaar bij de NVvP, KNMP, NVZA en het VSR.

Abonnees van Psyfar waarderen het tijdschrift vanwege de inhoudelijke kwaliteit en leesbaarheid van de artikelen, alsook de wetenschappelijke betrouwbaarheid, de praktische toepasbaarheid, de overzichtelijke indeling en het verhelderende gebruik van illustraties. 

Psyfar organiseert jaarlijks tevens meer dan 100 praktijkgerichte cursus- en congresdagen. Bekijk de nascholingsagenda op de bijeenkomstenpagina van onze website. 

Voor meer informatie over Psyfar gaat u naar de pagina 'Over Psyfar' of bekijk de 'veelgestelde vragen'.