Geaccrediteerde nascholing
Menu

De bijeenkomsten en evenementen van Psyfar


Geaccrediteerd, ongesponsord, verdiepend, praktijkgericht en interactief

Psyfar organiseert jaarlijks ruim 100 geaccrediteerde cursussen, congressen en webinars. De opzet en inhoud sluiten naadloos aan op de uitgangspunten van Psyfar: kwalitatief hoogstaand, praktijkgericht, onafhankelijk en ongesponsord. Ons docententeam bestaat uit psychiaters, apothekers en verpleegkundig specialisten die met beide benen op de grond en midden in de klinische praktijk staan. Zij slaan een herkenbare brug tussen de theorie en uw dagelijkse praktijk; altijd evidence-based én direct toepasbaar. Er is bovendien veel ruimte voor uw eigen input en casuïstiek.

Bekijk de actuele nascholingsagendaMeer info over incompany trainingen


Sluit u aan op locatie óf online?

De bijeenkomsten van Psyfar kunnen zowel op locatie, als online worden georganiseerd. Soms zelfs allebei tegelijk; tijdens onze ‘hybride’ evenementen. Dit biedt u als congresdeelnemer het grote voordeel dat u zelf kunt kiezen hoe u deelneemt. Bent u liever fysiek aanwezig op de congreslocatie, of haakt u online aan, vanaf een locatie naar keuze? 

 


Ons aanbod: waarover wilt u nascholen?

Het nascholingsaanbod van Psyfar groeit nog altijd, maar we zetten hieronder onze belangrijkste cursussen en congressen op een rij:

Psyfar Basiscursus Psychofarmacologie
‘Net als het tijdschrift: helder, diepgaand en nuttig voor de praktijk’

Met de ‘Psyfar Basiscursus Psychofarmacologie’ scherpt u uw basiskennis over de belangrijkste groepen psychofarmaca weer volledig aan. Deze meerdaagse cursus geeft u een nuttige update van de huidige stand van zaken én voorziet u van praktische kennis voor toepassing in uw praktijk.

De cursus Psychofarmacologie komt voort uit de basiscursussen van dr. Peter Moleman en is een must voor voorschrijvers van psychofarmaca. Alle facetten van het boeiende, zich snel ontwikkelende vakgebied komen aan de orde: van metabolisme, kinetiek en genetica tot de interpretatie van interactiesignalen, bijwerkingen en bijzondere patiëntenpopulaties. De cursus biedt een unieke combinatie van psychiatrische onderwerpen en daarmee samenhangende somatische problematiek, zoals diabetes, cardio-vasculaire aandoeningen en pijn en infectie.
psychofarmacologie_1.png


Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie
'Blijft een goed congres: klinisch relevante update van mijn kennis, praktijkgericht, goede sprekers en een hoge standaard'

Al sinds de eerste editie van het ‘Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie’ in 2007 is dit congres dé jaarlijkse update voor voorschrijvers van psychofarmaca. Het is het enige, exclusief op farmacotherapie in de psychiatrie gerichte, volledig onafhankelijke congres in Nederland en België. In één dag brengen wij u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen. 

Het Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie vindt jaarlijks plaats op de eerste donderdag van oktober. Het programma bestaat altijd uit plenaire lezingen in combinatie met een tweetal interactieve workshopsrondes, waarvan u het programma zelf kunt kiezen. U kiest bovendien zelf of u deelneemt op locatie, of online. 
nationaal_congres_1.png


Psyfar Masterclasses
'Heel fijn om twee dagen te verdiepen in één onderwerp en te sparren met collega's én experts'.

De Psyfar masterclasses zijn meerdaagse, verdiepende nascholingen over een specifiek thema, waaronder: PTSS, farmacotherapie bij verslaving, psychofarmaca bij kind en jeugd én psychofarmaca bij ouderen. Daarnaast organiseren we een masterclass speciaal gericht op de openbaar apotheker. Door de kleine cursusgroepen wisselt u in ontspannen sfeer relevante kennis en ervaring uit met uw collega's en de experts. De masterclasses organiseren we in principe twee keer per jaar: één keer als tweedaagse cursus op een inspirerende locatie en één keer online als reeks van twee of drie dagen.
masterclasses_1.png


Psyfar Themadagen
‘Veel bruikbare kennis opgedaan tijdens eerdere Psyfar Themadagen; altijd een goede verdieping en praktijkgericht'. 


Psyfar
organiseert elk jaar vier verschillende themadagen: praktijkgerichte congresdagen waarmee u specifiek kunt nascholen over één deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Wij organiseerden eerder bijvoorbeeld themadagen over ADHD, somatiek, kind en jeugd, zwangerschap en lactatie, slaapstoornissen, seksuele functiestoornissen en psychosen. De themadagen kennen, net als het Nationaal Congres, een hybride opzet: u kiest dus zelf of u deelneemt op locatie, of liever online vanuit uw eigen huis of een andere plek naar keuze. Het programma bestaat altijd uit plenaire lezingen én (keuze uit) verschillende interactieve workshops.
themadagen_1.png


Psyfar Meet the expert
'Waardevol en efficiënt: je hebt niet iedere dag een expert in je spreek- of huiskamer!’


'Meet the expert’ is ons maandelijks, online en geaccrediteerde vragenuur over een populair deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Iedere derde maandag van de maand, tussen 20.30 en 21.30 uur, gaan Nederlandse en Vlaamse experts in op uw vragen en casuïstiek. Meet the expert is gratis voor leden van Psyfar en Psyfar vs en niet-leden kunnen deelnemen tegen betaling. Meer informatie vindt u op www.psyfar.nl/meet-the-expert. Abonnees kunnen op deze pagina ook inloggen om de eerdere uitzendingen terug te kijken.

meet_the_expert.png


Webinar 'Stoppen met antidepressiva'

Op 3 februari 2022 organiseerde Psyfar i.s.m. de OPERA studie het gratis webinar ‘Stoppen met antidepressiva’. Heeft u dit webinar gemist en/of wilt u het webinar gratis terugkijken? Ga dan naar deze pagina om de replay van de uitzending aan te vragen.


Kortingen en extra's

Leden van Psyfar ontvangen korting op de cursusprijzen. Deelnemers die geen Psyfar-abonnee zijn, krijgen gedurende de cursus of het congres gratis toegang tot alle achtergrondartikelen op www.psyfar.nl (dat is exclusief toegang tot bijbehorende geaccrediteerde e-learnings) in het kader van zelfstudie.

CRKBO regeling

Op alle events en trainingen van Psyfar is de CRKBO-regeling van toepassing. Prelum Uitgevers is geregistreerd als instelling in het register. Op alle prijzen zoals genoemd op deze website is daarom BTW-vrijstelling van toepassing. Zie voor meer informatie: https://www.crkbo.nl/


Incompany training: nascholen naar keuze van uw organisatie!

Al onze cursussen kunnen wij ook organiseren als incompany training (mogelijk vanaf 15 deelnemers), tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief. U kunt kiezen voor een bestaande nascholing uit ons reguliere aanbod, maar u mag ook zelf een onderwerp aandragen. De locatie en de vorm (online of op locatie) is eveneens aan u om te bepalen.

Een incompany training geeft een prettige, laagdrempelige interactie tussen directe collega's. U kunt samen nascholen over hetzelfde thema en deze kennis daarna meteen meenemen naar uw werkvloer. Tijdens een incompany training is er onbeperkt ruimte voor uw eigen wensen en casuïstiek en alle deelnemers krijgen tijdelijk gratis toegang tot het kenniscentrum van Psyfar, tot een maand na de training.

Om meer informatie aan te vragen over de mogelijkheden kunt u een mailtje sturen naar evenementen@prelum.nl.neutral_autumn_collage_linkedin_banner_1584_x_450_px_1584_x_600_px_1000_x_200_px.png


Op de hoogte blijven van ons actuele aanbod?

Het actuele nascholingsaanbod van Psyfar bekijkt u via www.psyfar.nl/bijeenkomsten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe bijeenkomsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, of volg onze LinkedIn-pagina!