Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 20 november van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees **
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en in aanvraag bij het VSR.

* Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse expert u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 20 november 2023 | Meet the Expert
De medicamenteuze behandeling van alcoholverslaving - Drs. Arjen Neven 

In 2023 komt de nieuwe multidisciplinaire richtlijn stoornis in het gebruik van alcohol uit. Hierin staan de laatste inzichten beschreven over de diagnostiek en de herstelgerichte, psychotherapeutische en medicamenteuze behandeling van deze stoornis. In deze meet the expert wordt alleen de medicamenteuze behandeling van de stoornis in het gebruik van alcohol besproken. Het eerste gedeelte gaat over de behandeling tijdens de detoxificatiefase (onder andere over het gebruik van thiamine en benzodiazepinen), het tweede gedeelte gaat over medicatie voor de behandeling van de stoornis in het gebruik van alcohol (onder andere disulfiram, naltrexon, nalmefeen, acamprosaat, topiramaat, baclofen en gabapentine). Ook wordt in dit tweede gedeelte stil gestaan bij de behandeling van comorbiditeit, zowel van andere stoornissen in middelengebruik als van andere psychiatrische stoornissen.

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers