Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 20 maart van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees **
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).
** Voor verpleegkundig specialisten geeft de website bij inschrijving onjuiste prijzen door, namelijk de prijzen die voor psychiaters gelden. Bent u verpleegkundig specialist, dan wordt dit gecorrigeerd op de factuur die u per e-mail ontvangt.

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse expert u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 20 maart 2023 | Meet the Expert
ASS bij vrouwen - dr. Annelies Spek

Autismespectrumstoornissen komen voor bij ongeveer 1 % van de bevolking. De afgelopen jaren is er meer aandacht voor ASS bij vrouwen. Zij worden relatief laat gediagnosticeerd, doordat de autistische beperkingen wat minder zichtbaar zijn en doordat bepaalde kenmerken, zoals de gefixeerde interesses, zich net wat anders uiten dan bij jongens en mannen. Dit terwijl de lijdensdruk doorgaans hoog is en er vaak sprake is van comorbide problematiek. 

Tijdens deze lezing wordt ingegaan op ASS bij vrouwen, hoe dit goed te herkennen, welke psychische klachten vaak spelen en wat deze vrouwen nodig hebben qua zorg. 

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers

Klinisch psycholoog | Hoofd Autisme Expertisecentrum