Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 445,- voor leden, € 495,- voor niet-leden

Inschrijven mogelijk t/m 4 november 2024

Over de nascholing

LET OP: deelname aan deze Verdiepingscurus Psychofarmacologie is alleen mogelijk indien eerder is deelgenomen aan één of meerder dagen van de Basiscursus Psychofarmacologie!
Specialisme:      Psychiaters, ziekenhuisapothekers, openbaar apothekers  
Deelnamekosten: *      Hele cursus (3 dagen)
€ 445,- voor abonnees van Psyfar 
€ 495,- voor niet-abonnees
Per cursusavond
€ 165,- voor abonnees van Psyfar 
€ 184,- voor niet-abonnees
Accreditatie:      Accreditatie is in aanvraag bij de NVvP, KNMP en NVZA. 
Aantal deelnemers:      Max. 35 deelnemers om voldoende interactie te kunnen garanderen.

Prijzen zijn inclusief cursusmateriaal en online toegang tot Psyfar (tot een maand na afloop van de cursus).

Thematisch en interactief bespreken van casuïstiek

Dit najaar organiseert Psyfar de Verdiepingscursus Psychofarmacologie, speciaal voor psychiaters, ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers die de cursus Psychofarmacologie al hebben afgerond, en op zoek zijn naar verdieping in hun vak.

Deze zeer interactieve en praktische online cursus bestaat uit drie avonden van twee uur; van 19.30 tot 21.45 uur. Docent en moderator Arne Risselada, hoofdredacteur van Psyfar, en docenten Max de leeuw, Eric Ruhé en Jan Bogers bundelen op deze avonden hun krachten.

De eerste cursusavond op maandag 9 september wordt geleid door Arne Risselada en Max de Leeuw en gaat over het gebruik van stemmingsstabilisatoren. Tijdens dag twee op maandag 7 oktober bespreken Arne Risselada en Eric Ruhé de toepassing van antidepressiva en op maandag 4 november 2024 wordt er ingezoomd op de inzet van antipsychotica door Jan Bogers en Arne Risselada.

Leerdoelen
Na het volgen van de online cursus:
Heeft de deelnemer extra kennis opgedaan rondom de toepassing van antipsychotica, antidepressiva en stemmingsstabilisatoren;
Kan de deelnemer in complexe situaties onderbouwde beslissingen nemen voor een adequaat beleid.
   
Ervaringen van deelnemers aan de basiscursus Psychofarmacologie:
'De praktische adviezen zijn goed bruikbaar in de klinische praktijk.'
'Veel informatie over belangrijk onderwerpen, fijne manier van ophalen van reeds opgedane informatie en verdere verdieping.'
'Deskundigheid van de presentatoren, de duidelijke uitleg en de open, uitnodigende atmosfeer om te discussiëren en te vragen.'

Het programma

Dag 1 | Maandag 9 september 2024 | 19.30 - 21.45 uur
Stemmingsstabilisatoren

Docenten: Arne Risselada en Max de Leeuw
In dit webinar gaan we op een praktische manier en aan de hand van een aantal casussen op een verdiepende wijze in op dilemma’s en mogelijke keuzes rondom het voorschrijven van stemmingsstabilisatoren. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn onder andere doseren, bijwerkingen en keuzecriteria. Ook wordt aandacht besteed aan therapieresistentie en specifieke doelgroep populaties zoals ouderen en patiënten met een co-morbide somatische aandoening.

Dag 2 | Maandag 7 oktober 2024 | 19.30 - 21.45 uur
Antidepressiva

Docenten: Arne Risselada en Eric Ruhé
Tijdens deze avond gaan we op een praktische manier en aan de hand van een aantal casussen op een verdiepende wijze in op dilemma’s en mogelijke keuzes bij het voorspellen van bijwerkingen en het kiezen, doseren en switchen van antidepressiva. Daarnaast staan we stil bij het stoppen van antidepressiva.

Dag 3 | Maandag 4 november 2024 | 19.30 - 21.45 uur
Antipsychotica

Docenten: Arne Risselada Jan Bogers
Aan de hand van verschillende casussen gaan we op een praktische en verdiepende manier in op de dilemma's en mogelijke keuzes bij het voorspellen van bijwerkingen en het kiezen, doseren en wisselen van antipsychotica.

De sprekers

Ziekenhuisapotheker | Epidemioloog | Klinisch farmacoloog
Psychiater | Assistant professor | Redacteur Psyfar
Psychiater | PI Radboudumc