Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 252,- voor leden, € 315,- voor niet-leden

Inschrijven mogelijk t/m 20 juni 2024

Over de nascholing

LET OP: deelname aan deze online verdiepingscursus Antidepressiva is alleen mogelijk indien eerder is deelgenomen aan de online basiscursus Psychofarmaca in de praktijk!
Specialisme: Verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: * € 252,00 voor abonnees van Psyfar vs
€ 315,00 voor niet-abonnees
Accreditatie: Geaccrediteerd met 4 nascholingspunten bij het VSR.
Aantal deelnemers: Max. 35 deelnemers om voldoende interactie te kunnen garanderen.

* Prijzen zijn inclusief cursusmateriaal en online toegang tot Psyfar vs (tot een maand na afloop van de cursus).

Thematisch en interactief bespreken van casuïstiek

Dit voorjaar organiseert Psyfar vs voor de derde keer de verdiepingscursus Antidepressiva, speciaal voor verpleegkundig specialisten die de cursus Psychofarmaca in de praktijk al hebben afgerond, en op zoek zijn naar verdieping in hun vak.

Deze online cursus bestaat uit twee avonden van twee uur; van 19.30 tot 21.30 uur. Docenten Arne Risselada en Mariëlle de Ruijter, hoofdredacteuren van respectievelijk Psyfar en Psyfar vs, bundelen tijdens deze zeer interactieve en praktische cursus hun krachten.

De eerste cursusavond op donderdag 20 juni 2024 wordt geleid door Arne Risselada en zal de nadruk leggen op de (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva. Tijdens de tweede cursusavond op dinsdag 25 juni 2024 zal de toepassing van de opgedane theoretische kennis in de praktijk door Mariëlle de Ruijter centraal worden gesteld. 

Leerdoelen
Na het volgen van de online cursus:
Ken je de praktisch relevante verschillen tussen antidepressiva qua effectiviteit, farmacokinetiek en bijwerkingen (en de behandeling hiervan);
Heb je kennis opgedaan over het doseren van antidepressiva, het nut van farmacogenetica, en het stoppen van antidepressiva.
   
Ervaringen van eerdere deelnemers aan de cursus:
'Heel erg nuttig en bruikbaar in de dagelijkse praktijk. De docenten zijn toppers.'
'Een leerzame verdiepingscursus over antidepressiva, maar ook over andere medicatie en interacties, spiegels en farmacogenetica.'
'Mooie afwisseling van theorie en praktijk. De casus is erg leerzaam.'

Het programma

Dag 1 | Donderdag 20 juni 2024 | 19.30 - 21.30 uur
De (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva
Docent: Arne Risselada
Tijdens deze avond ligt de nadruk op de (praktisch relevante) theoretische achtergrond van antidepressiva. Er zullen op deze avond verschillende onderwerpen behandeld worden, waaronder verschillen tussen antidepressiva qua effectiviteit, farmacokinetiek en bijwerkingen (en de behandeling hiervan). Daarnaast wordt stilgestaan bij het doseren van antidepressiva, het nut van farmacogenetica, en het stoppen van antidepressiva.

Dag 2 | Dinsdag 25 juni 2024 | 19.30 - 21.30 uur
Toepassing van opgedane theoretische kennis in de praktijk
Docent: Mariëlle de Ruijter
Tijdens deze avond ligt de nadruk op toepassing van de opgedane theoretische kennis in de praktijk. In groepjes zullen de deelnemers hierbij aan de slag gaan met casuïstiek die vervolgens plenair besproken zal worden. Je wordt ook van harte uitgenodigd om zelf casuïstiek mee te nemen naar deze bijeenkomst.

De sprekers

Ziekenhuisapotheker | Epidemioloog | Klinisch farmacoloog
Verpleegkundig specialist GGZ | Coördinator Expertisecentrum Bijwerkingen | Hoofdredacteur Psyfar vs