Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 404,- voor leden, € 475,- voor niet-leden

Inschrijven mogelijk t/m 17 november 2023

Over de nascholing

De inschrijving voor de themadag Stress in de GGZ is geopend! De eerste 100 deelnemers die zich inschrijven ontvangen het boek 'In de ban van burn-out' van Christiaan Vinkers cadeau, dus wees er snel bij! *

Specialisme:      Psychiaters, verpleegkundig specialisten, (ziekenhuis)apothekers, psychologen
Deelnamekosten: **    € 429,- voor abonnees van Psyfar (vs) en PsyXpert
€ 503,- voor niet-abonnees
€ 429,- voor verpleegkundig specialisten ***
Accreditatie:      In aanvraag voor 5 nascholingspunten bij NVvP, NVZA, KNMP, FGzPt en VSR.

*   
 
 
**   
***   

Het boek wordt één keer per maand aan alle nieuwe deelnemers verstuurd. Het kan dus even duren voor u het boek in huis heeft. Indien u al in het bezit bent van het boek, kunt u dit vermelden in het opmerkingenveld. In plaats van het boek ontvangt u dan 25 euro korting op de inschrijfkosten (wij verwerken deze korting handmatig, u ontvangt hiervoor een gecorrigeerde factuur).
Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het congres).
Voor verpleegkundig specialisten die geen abonnee zijn, geeft de website bij inschrijving onjuiste prijzen door, namelijk de prijzen die voor psychiaters gelden. Bent u verpleegkundig specialist, dan wordt dit gecorrigeerd op de factuur die u per e-mail ontvangt.

 
Op vrijdag 17 november 2023 vindt de Psyfar themadag Stress in de GGZ plaats. Een themadag die nu eens niet in het teken staat van het bieden van de beste behandeling aan uw patiënt, maar volledig in het teken staat van de zorg voor uzelf en uw collega's.

De hoge werkdruk, lange wachtlijsten en complexe patiënten zorgen voor hoge stressniveaus bij zorgverleners in de GGZ. Dit leidt tot uitval, langdurig verzuim en collega’s die de zorg verlaten. Stress is heel natuurlijk en soms zelfs noodzakelijk. Maar wanneer is het teveel en leidt het tot problemen? Hoe kunt u dit bij uzelf, maar vooral ook bij uw collega’s signaleren? Wat zijn de stappen die u kunt nemen om uw weerbaarheid te verhogen? En hoe maakt u het bespreekbaar als u ziet dat een collega teveel stress heeft? Wat zijn de maatregelen die een GGZ-organisatie kan nemen om stress te beperken?

Deze en andere vraagstukken komen ter sprake tijdens het plenaire deel van de themadag. In de interactieve workshops, die u zelf kunt kiezen, gaat u direct aan de slag met praktijkgerichte voorbeelden, casuïstiek en training.

De themadag is ontwikkeld in samenwerking met prof. dr. mr. Christiaan Vinkers, hoogleraar Stress en Veerkracht in de psychiatrie.

N.B. Wilt u liever op locatie aan de themadag deelnemen? Schrijft u zich dan in via deze link voor Psyfar of via deze link voor Psyfar vs.

Het programma

09.15 - 09.30 Online ontvangst & registratie
09.30 - 09.45 Plenaire opening
Welkomstwoord door dagvoorzitter | Christiaan Vinkers
09.45 - 10.45 Plenaire lezing - Joeri Tijdink
10.45 - 11.15 Ochtendpauze
11.15 - 12.15 Plenaire lezing - Christiaan Vinkers
12.15 - 13.15 Plenaire lezing
13.15 - 14.15 Lunchpauze
14.15 - 15.15 Workshopronde 1
15.15 - 15.45 Middagpauze
15.45 - 16.45 Workshopronde 2
16.45 Einde themadag

 
Uitleg workshoprondes
Iedere docent verzorgt één workshop op locatie, en één workshop online. Als deelnemer op locatie volgt u de workshops dus alleen met deelnemers die eveneens fysiek op het congres aanwezig zijn. Zodoende kunt u één workshop kiezen uit de workshops die onder ronde 1 vallen, en één workshop uit het lijstje van ronde 2. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via evenementen@prelum.nl.

De sprekers