Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 5 februari van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse experts u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 5 februari 2024 | Meet the Expert
Bipolaire stoornissen bij jeugdigen - prof. dr. Manon Hillegers
Tijdens de webinar zal worden stil gestaan bij prevalentie en de uitingsvorm van bipolaire stoornissen op de kinder-en jeugd leeftijd. Tevens zullen er praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd ter illustratie van het verrichten van diagnostiek en de differentiaal diagnostische overwegingen. Hierbij is er aandacht voor hoog risico populaties, het toepassen van  profilering en stadiering van bipolaire stoornissen en het gebruik van vragenlijsten en screeningsinstrumenten. Deelnemers kunnen eigen vraagstukken inbrengen en inzichten zullen mede vanuit recente wetenschappelijk literatuur gedeeld worden. Ten slotte zal aandacht zijn voor zowel behandelingsopties tijdens de acute manische fase en depressieve episode, maar ook de verschillende elementen (medicamenteus, psychotherapeutisch, systemisch, psycho-educatie) van de onderhoudsbehandeling zullen aan de orde komen.

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers