Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven niet meer mogelijk

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 18 september van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees **
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR. 

* Prijzen zijn inclusief BTW en online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse expert u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 18 september 2023 | Meet the Expert
Geneesmiddelenreacties: verschil tussen bijwerking en allergie - dr. Laura de Wit

Geneesmiddelenallergieën kunnen potentieel gevaarlijk zijn en worden daarom zorgvuldig geregistreerd in patiëntendossiers. Lang niet alle geneesmiddelenreacties zijn echter een allergie. Een reactie wordt alleen een allergie genoemd als er een onderliggend immunologisch mechanisme is aangetoond. Een onterechte allergieregistratie kan resulteren in een onwenselijke vervanging van het eerste keuze-beleid. Psychofarmaca kunnen verschillende bijwerkingen geven die tot uiting komen in de huid, maar echt allergische reacties zijn uiterst zeldzaam. Omdat alle voorschrijvers bij nieuwe patiënten mogelijke allergieën registreren, is het ook voor psychiaters relevant om enige kennis van geneesmiddelenreacties te hebben. Deze meet the expert gaat daarom in op de verschillen tussen bijwerking en allergie. 

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers

Psychiater | Klinisch farmacoloog