Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven mogelijk t/m 18 november 2024

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 18 november van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees
Accreditatie:      Accreditatie in aanvraag bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse experts u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 18 november 2024 | Meet the Expert
Vrouwspecifieke behandeling van ADHD - Dora Wynchank & Maxime de Jong
Tijdens het webinar zal worden stilgestaan bij de suboptimale behandeling voor vrouwen met ADHD. Hoewel psychostimulantia de steunpilaar vormen van de behandeling van ADHD, verbetert een multimodale behandeling het behandeleffect. Daarom hebben Dora Wynchank en Maxime de Jong een behandelgroep ontworpen en opgericht speciaal voor vrouwen met ADHD en premenstruele (stemmings-)klachten. Tijdens het webinar worden het programma en de eerste drie groepen beschreven. Daarnaast is er weinig bekend over vrouwspecifieke farmacotherapie voor ADHD. In de praktijk wordt vaak premenstruele verergering van ADHD en stemmingsklachten gezien, ondanks behandeling met psychostimulantia. Daarom hebben Dora en Maxime de dosering van psychostimulantia in de premenstruele fase verhoogd. Er worden negen opeenvolgende casussen van vrouwen besproken bij wie premenstrueel de dosering van de psychostimulantia is aangepast. Ondanks verschillen in leeftijd, symptomen, comorbiditeit en type psychostimulans wilden alle vrouwen doorgaan met de hogere premenstruele dosering.

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers