Geaccrediteerde nascholing
Menu

€ 0,- voor leden, € 49,- voor niet-leden

Inschrijven mogelijk t/m 13 mei 2024

Over de nascholing

Datum en tijd:  Maandag 13 mei van 20.30 tot 21.30 uur
Specialisme:      Psychiaters, (ziekenhuis-)apothekers, verpleegkundig specialisten GGZ
Deelnamekosten: *      Gratis voor abonnees van Psyfar en Psyfar vs
€ 49,- voor niet-abonnees
Accreditatie:      Geaccrediteerd met 1 nascholingspunt bij de NVvP en het VSR.

* Prijzen zijn inclusief online toegang tot Psyfar of Psyfar vs (tot een maand na afloop van het webinar).

 
Meet the Expert is een maandelijks, live, online vragenuur over een relevant deelonderwerp binnen de psychofarmacologie. Eén keer per maand, op een maandagavond van 20.30 tot 21.30 uur, nemen Nederlandse en Vlaamse experts u mee in hun expertisegebied en gaan in op uw vragen.

Het programma

Maandag 13 mei 2024 | Meet the Expert
Afbouwen van pijnmedicatie en opioïden - dr. Arnt Schellekens
Er is veel aandacht voor de toename in gebruik van opioide pijnstillers in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Is er ook in Nederland sprake van een opioid epidemie? In deze sessie staan we kort stil bij de epidemiologie van opioidgebruik en verslaving aan voorgeschreven opioiden. Daarnaast is de vraag in hoeverre verslaving aan voorgeschreven opioide pijnstillers afwijkt van verslaving aan illegale opioiden, zoals heroïne. Vervolgens ligt de focus op de behandelopties voor mensen met verslaving aan voorgeschreven opioiden en chronische pijn. Hoe bouw je opioiden af, waar moet je allemaal op letten en wat als afbouwen niet goed lukt? 

Net als bij andere afleveringen van Meet the Expert is het ook dit keer mogelijk om vooraf uw vragen in te sturen naar evenementen@prelum.nl.

De sprekers