Geaccrediteerde nascholing
Menu

prof. dr. A.W.M. (Andrea) Evers

Klinisch psycholoog en hoogleraar gezondheidspsychologie

Prof. Dr. Andrea W.M. Evers is hoogleraar gezondheidspsychologie en hoofd van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze promoveerde in 2003 aan de Radboud Universiteit (cum laude). In 2011 werd ze benoemd als hoogleraar psychobiologie van somatische aandoeningen aan de Radboud Universiteit en in 2013 werd ze hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden.

Na haar PhD ontving Evers verschillende prestigieuze onderzoekssubsidies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO (bijv. Veni 2004, Vidi 2008, Vici 2017) en de Europese Research Council (bijv. ERC Consolidator Grant 2013) voor haar innovatieve, interdisciplinair en translationeel onderzoek naar psychoneurobiologische mechanismen en behandelingen voor gezondheid en ziekte.

In aanvulling van haar brede klinische ervaring als geregistreerd klinisch psycholoog, combineert ze fundamentele en toegepaste wetenschap in haar translationele onderzoek, door de focus te leggen op zowel basisonderzoek naar psychoneurobiologie (e.g. placebo en stressmechanismen), als translationeel onderzoek naar screening en innovatieve interventies voor somatische condities (e.g. gezondheidstools). Evers publiceerde meer dan 200 (inter-)nationale papers in het onderzoeksveld.

Terug naar het evenement